26 Ocak 2013 Cumartesi

5 Adımda Popüler Bir Blog Oluşturun


Blogger için yazma amacı ne olursa olsun, her blogger’in düşüncesinde “popüler olmak” mutlaka vardır. Blogculuk deyince söz edilen, yüzlerce hatta binlerce kişi tarafından takip edilen, her gün onlarca sitenin link verdiği bir bloga kim sahip olmak istemez ki?

popüler-blog-oluşturma
Yazının devamında size popüler bir blog oluşturmak için ihtiyaç duyulan 5 kritik ve çok önemli yöntemden bahsedeceğim.

1. Blogunuza kısa ve akılda kalıcı bir isim bulun.


Popüler bir blog oluşturmak istiyorsanız atacağınız ilk kritik adım blogunuz için bir isim bulmak olacaktır. Uzun, söylemesi zor ve karmaşık bir isim vererek insanların işini zorlaştırmış olursunuz. Arama motorlarında üst sıralara çıkmak için amaç, anahtar kelimelerden oluşan bir blog ismi ve alan adı seçmek mantıklı gibi gelebilir ancak popüler olmak istiyorsanız arama motoru botlarından önce insanları etkilemek zorundasınız. Bunun için de hatırlaması kolay ve nispeten kısa bir blog ismiyle işe koyulmak en doğrusu olacaktır.

2. Basit ama orijinal bir tema edinin.

Günümüzde blogcular için uçsuz bucaksız bir blog tema deryası var. Bizim için birbirinden güzel temalar tasarlanıyor. Fakat yine de kendinize özel bir temaya sahip olmanın faydasını göreceksiniz. Sadece sizin kullandığınız bir blog tasarımına sahip olmanın, güvenilirliğiniz ve marka değeriniz üzerinde olumlu etkisi olacaktır.
Eğer kendi temanızı yapacak teknik bilgiye sahip değilseniz bir tasarım firmasından veya serbest çalışan bir tasarımcıdan uygun bir fiyat karşılığında tema edinebilirsiniz.
Unutmayın, popüler bir bloga sahip olmak istiyorsanız, okuyucularınıza güzellik ve rahatlık sunmayı da düşünmelisiniz
.

3. Okuyucuları blogunuzda tutun.

Ziyaretçilerinizin blogunuzda geçireceği zaman, blogunuzun kalitesine ve erişilebilirliğine bağlıdır. Blogunuz iyi bir içeriğe sahip olsa da popüler bir bloga sahip olmak için insanların ihtiyaç duyduğu bilgiye kolayca ulaşmasını sağlamalısınız. Bunun için arama kutusu, benzer yazılar, popüler yazılar gibi araç ve eklentileri kullanabilirsiniz. Bu sayede arama motorlarının çok önemli olan sayfada geçirilen süre artacaktır.

4. Faydalı içerikler sunun.


Popüler bir blog sahibi olmak istiyorsanız bu adım üzerinde çok fazla kafa yormalısınız. İçeriğiniz ne olursa olsun, eğer insanların sorunlarına çare olabiliyorsanız, okuyucular blogunuza uğradığında sorularının cevaplarını bulabiliyorsa onların güvenini kazanırsınız. Bunun meyvelerini; yazılarınıza link verilmesiyle, paylaşılmasıyla ve insanların blogunuz hakkında konuşmaya başlamasıyla alırsınız.
İster pazarlama olsun, ister kişisel, söz konusu bloglarsa içerik “HÜKÜMDAR”dır!


5. Ziyaretçileri, okuyucuya dönüştürün.

Blogunuza akılda kalıcı bir isim edindiniz, basit, sade ve güzel bir tema yüklediniz, özgün ve faydalı içerik yazdınız, ziyaretçilerin yazılarınızı okumasını sağladınız. Peki, bu ziyaretçiler blogunuzu terk ettikten sonra tekrar geri gelecekler mi? Yeni yazılarınızı onlara nasıl ulaştırabileceksiniz? Bunun için birkaç strateji geliştirmelisiniz. Bunlar; abonelik seçenekleri sunmak, yapılan yorumlara hızlı ve bilgilendirici cevaplar vermek, mail listesi oluşturmak olabilir.
Bunlar, popüler blog oluşturmak için en kritik adımlardır. Bu adımları uygulayan herkesin blogu başarılı olacak diye bir kural yok elbette ancak yaptığınızda gözle görülür bir değişme yaşayacağınız kesin... Bu adımları eksiksiz bir şekilde uygularsanız başarı kaçınılmaz olacaktır. Mutlu bloglamalar.

18 yorum:

  1. yararli bilgiler icin tesekkurlerimle..

    YanıtlaSil
  2. Faydalı bir makale olmuş, teşekkürler...
    Bloğum

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. admin soru sorabilirmiyim?Blogunu nasıl bu kadar güzel hale getirdin?

    YanıtlaSil
  5. Bilgilerin için teşekkürler. Arkadaşlar tarih ve felsefe alanında konuşup tartışmak isterseniz beni ekleyin. Maille bazı soruları ve konuları paylaşırız.

    YanıtlaSil
  6. Çok yararlı buldum bu yazıyı.

    YanıtlaSil
  7. admın ben blog oluşturdum ama googleden aranınca cıkmıyor acaba nerde yalnış yapmış olabilirim

    YanıtlaSil
  8. güzel bir yazı olmuş elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel bir yazı olmuş. Blogumu takip edin lütfen :=)

    YanıtlaSil
  10. aaa sosyal medya tanıtımları kaçıncı adımda yer alıyor peki?

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkürler :) takip edelim birbirimizi :)

    YanıtlaSil
  12. Faydali bilgi icin tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  13. http://muhasebekaydi.blogspot.com.tr/

    benim blogumada gözgezdirin arkadaşlar....


    YanıtlaSil
  14. Çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederiz..

    YanıtlaSil
  15. Çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederiz..

    YanıtlaSil
  16. Örnek olarak; http://yeickesfet.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Yorumunuz İçin Şimdiden Teşekkürler.En Kısa Zamanda Değerlendirilip Yayınlanacaktır.